Lär dig att rida
Ljudet av klapprande hovar och korta, snabba kommandon ackompanjerar bilderna av flyende hästar. Ryttarna sitter stadigt i sadeln och manen på varje häst fladdrar i vinden. Hjälten når upp den bortrusande häst, får fatt i tyglarna och bromsar den samtidigt som han med ett raskt grepp lyfter av sin älskade och placerar henne säkert på sin häst.
Scener som denna förekommer i en mängd filmer och är ofta ett avslutande tema i många kärleksromaner och noveller. Scenerna är också anledningen till att många vill börja rida, för tänk att vara som hjälten! Eller som den som räddas!
Härlig gemenskap
Ridning är en fantastisk sport som låter dig må bra i hela kroppen. Visst kan du bli lite öm de allra första gångerna du försöker, men du lär dig snabbt de enkla teknikerna och kommer att sitta säkert i sadeln. Ridning är inte bara en sport. Den blir också en passion, för gemenskapen mellan ryttarna är stor. Livet i stallet blir en nödvändighet för många som börjat rida. Hästen ska striglas, fodras och klappas om. Spiltan ska hållas ren med nytt hö, sadel och gjordar ses efter och ev. behandlas och det ska snackas lite med andra ryttare. Man behöver inte investera i en egen häst för att känna innerlig gemenskap med den.
Många börjar rida redan i 10-12 årsåldern, men det blir aldrig för sent att börja rida. De flesta ridskolor har grupper för alla nivåer av erfarenhet. Det innebär att man även som vuxen nybörjare kan finna sig en plats i gemenskapen. Det finns ridskolor över hela landet, till och med centralt i storstäderna! En sådan är Swartlings ridskola i Stockholm som i lokalerna på Gärdet tar emot ryttare i alla åldrar – från knattar på 4 år upp till seniorer. Och naturligtvis erbjuder man handikappridning under kunnig ledning. Man ordnar dessutom ett antal interna tävlingar i bland annat dressyr och hoppning.