veterinär

Besök en veterinär i Sollentuna när djuret behöver vård

Besök en veterinär i Sollentuna när djuret behöver vård

Alla i vår familj blir någon gång sjuka och behöver uppsöka en läkare. Det kan vara allt från ett djupt skärsår som behöver sys till en öroninflammation som behöver en antibiotikakur. I vår familj inkluderar vi såklart också våra husdjur. De behöver vård när de blir sjuka, precis som vi människor. 

När det är dags för husdjuret att få hjälp för en skada eller sjukdom så vänder man sig till en veterinär som kan behandla djuret rätt. Ibland besöker man även i förebyggande syfte. Exempelvis vid den årliga vaccinationen för att undvika att djuret drabbas av allvarliga sjukdomar.

En veterinär har en lång och gedigen utbildning. Hen kan, precis som läkare, specialisera sig på olika områden. Det kan exempelvis vara mag- och tarmsjukdomar, kirurgi, ortopedi eller forskning. Forskning inom djursjukdomar och olika tillvägagångssätt för att behandla dessa sjukdomar pågår ständigt. Det gör att man idag kan behandla nästan alla sjukdomar och att djuren får samma vård som människor vid exempelvis cancertumörer.

 

 

Observera djurets beteende

Djur är en del av vår familj och självklart vill man att de ska få vård när de mår dåligt. Även om skadan inte syns utanpå kan det vara något fel på insidan. Djur fungerar inte helt som människor som kan berätta när de mår dåligt eller var det gör ont. Det viktigaste är att vara uppmärksam på om djuret beter sig annorlunda.

En veterinär i Sollentuna har en privatägd klinik som ligger i en lugn och trygg miljö. De erbjuder allt från akuta operationer till vaccinationer. Perfekt när olyckan är framme och djuret behöver akutvård. En utekatt som varit i slagsmål, en hund som råkat svälja en leksak som fastnat i tarmen; allt kan hända våra kära familjemedlemmar. På djurkliniken finns det även en specialiserad kattklinik. Där kan du få hjälp med allt gällande din katt.