veterinär - zoobutik

Den bästa omvårdnaden för ditt husdjur

Den bästa omvårdnaden för ditt husdjur

Skaffar man sig ett husdjur som exempelvis hund eller katt så vill man ta hand om det på bästa sätt. Ge dom söta små liven all den kärlek de förtjänar, men det är så mycket mer som krävs. Husdjuret behöver förutom kärlek massor av annan omvårdnad som innebär att man bör ha ordentligt med kunskap om sitt djur. Ett tips är att besöka en zoobutik för där hittar man rätt kunskap och kan få många bra råd från personalen som jobbar där. Om man bor i Stockholmsområdet så finns det en zoobutik i Vinsta med bred kunskap om husdjur.

 

Hur tar man hand om sitt husdjur på bästa sätt?

Först och främst när man beslutat vilket husdjur man ska införskaffa så bör man tänka på att det är en långvarig relation man kommer att ha. Till exempel en katt lever lätt över 15 år och man är ansvarig för att katten ska ha det så bra som möjligt. Man bör ha koll på vilka vaccinationer som behövs, vilket foder man ska ge sin katt och vilken stimulans behöver katten. Är det en utekatt så klarar de stimulans själva genom att springa omkring utomhus.

 

 

Veterinär behövs

Hur hittar man en bra veterinär? Många gånger kan man få hjälp med det i sin lokala djuraffär. I vissa fall finns det även en veterinär ansluten till djuraffären, vilket är mycket smidigt. Om det är en katt man har så bör man uppsöka veterinär för att vaccinera mot exempelvis kattsjukan och kanske vill man också sterilisera sin honkatt. Om katten inte mår bra tveka inte att ringa veterinären! Att ha koll på kattens toalettbesök och om katten äter mat samt dricker vatten är några saker som är en bra indikator på hur katten egentligen mår och som man själv kan hålla koll på som ägare.