fårskinn

Den perfekta inredningsdetaljen

Den perfekta inredningsdetaljen

Håller du på att renovera ditt hem just nu? Eller kanske du bara fräschar upp lite grann med ny, stilren inredning? Kanske går du i tankar på att göra något av detta och funderar på vilka detaljer som skulle passa bäst hemma hos just dig? 

Ett tips på en trendig och mysig inredningsdetalj kan vara fårskinn. Fårskinn är den perfekta komponenten som passar i så gott som alla hem, oavsett stil. Ull från får och lamm är ett stort mode som tycks vara här för att stanna och det är vi minst sagt glada för. Få andra inredningselement är både så snygga, mysiga och kan användas på så många olika sätt.

 

Här kan du använda ditt fårskinn

Istället för att fråga hur man skulle kunna använda fårskinnet, borde man egentligen ställa frågan ”var kan man inte använda det?”. Den mjuka ullen passar perfekt på kuddar i soffan i vardagsrummet, eller som mjuka filtar att gosa ner sig i framför TV:n på fredagskvällen. Du kan lätt hitta fina tavlor gjorda av fårskinn eller med fårskinn som komponent, och man kan klä om hela möbler med fårets lockar. Du kan helt enkelt göra i princip vad du vill med den. Det enda som sätter stopp för möjligheterna är din egen fantasi.

 

 

Ull från får nära dig

Något annat som också är bra med fårskinn är hur den produceras. Köper du din ull från svenska fårgårdar kan du i 99 fall av 100, vara helt säker på att fåren behandlats bra under uppfödningen och att skinnet har hanterats väl. Dessutom kan du ofta få tips och förslag på vad du kan hitta på med fårskinnet du köper av dem som arbetat på gården och som är experter på fårskinn. En bra fårgård som erbjuder svenskt fårskinn hittar du här: http://www.fargarden.se/