Kattpensionat

Fördelarna med kattpensionat

Fördelarna med kattpensionat

Om man ska iväg och resa och äger en katt så kan det kännas både jobbigt och påfrestande att lämna ifrån sig sin katt till någon i sin omgivning. Framförallt om man på förhand vet om att ens katt har särskilda behov eller kräver mycket uppmärksamhet. Den absolut största fördelen med att lämna ifrån sig sin katt på ett kattpensionat är att man kan ställa krav på personalen, och få de beviljade. De som jobbar på kattpensionat har ofta stor kunskap och mycket erfarenhet. Kattpensionat hittar man genom att söka på kattpensionat följt av staden man bor i, exempelvis: Kattpensionat i Stockholm.

 

Personliga behov

Ingen katt är den andra lik. Alla har de olika behov. Vissa är skygga bland nytt folk eller andra katter, medans andra kan kela eller leka med vem som helst. Lämnar man in sin katt på ett kattpensionat så kommer garanterat värdarna att fråga om ens katt. Då är det viktigt att vara helt öppen med hur ens katten är. Är katten sjuk och behöver medicin och extra uppvaktning så bör man diskutera detta med personalen i förhand så att de är förberedda på detta. Personalen har stor erfarenhet av alla sorters katter och kan garanterat ta hand om ens katt på rätt sätt.

 

 

Hitta rätt kattpensionat

De flesta kattpensionat har ett gott rykte; då de som jobbar där ofta har en stor genuin kärlek för katter. Vill man vara helt säker på att ens katt lämnas på ett kattpensionat där den tas hand om på ett bra sätt så kan man kolla efter recensioner och betyg på internet. Ofta finns även bilder på själva anläggningen att ta del av. Ett annat sätt att försäkra sig om att kattpensionatet är dugligt är att på förhand åka ut och besöka det. Då får man chansen att se hur det ser ut, men också hur personalen samspelar med djuren.