bilbur hund

Säker transport med säker bilbur för hund

Säker transport med säker bilbur för hund

Få saker kan mäta sig med att vara hundägare. Det förgyller ens liv på ett sätt som man inte trodde var möjligt. Det band som en hundägare utvecklar med sin hund är någonting unikt och någonting som egentligen måste upplevas för att kunna förstås. Det skriver nog de flesta mattar och hussar under på.  

Att vara hundägare innebär att hunden får följa med på det mesta. Även i bilen. Eftersom du är en ansvarsfull hundägare är det såklart viktigt för dig att hunden reser säkert. Både för dig och för hunden. Allra bäst reser förstås hunden i en bilbur i bagageutrymmet.  

Vid händelse av en krock kommer en lös hund i bilen att slungas framåt med en enorm kraft. Du kan säkert föreställa dig vad en tung hund kan orsaka för skada i en sådan situation. För alla inblandade. Men har du hunden i en bilbur minskar du den risken rejält.  

Är buren krocktestad?

Du bör vara noga med att göra undersökningar av den bilbur till du tänkt att köpa till din hund. Ett vanligt misstag är att bara googla “bilbur hund” och sedan välja första bästa bur. Den bur som är billig och ser ut att rymma storleken på din hund. Du måste dock tänka längre än så. Anledningen till att du köper en bilbur till hunden är ju utifrån ett säkerhetsperspektiv.  

I regel kan man undersöka om produkten i fråga har blivit krocktestad och vad den i så fall har fått för resultat. Det är det viktigaste av allt. Ja, förutom att hunden gärna ska få plats i buren också. Och ligga bekvämt. Buren är ju som sagt till för att ge din hund en säker transport i bilen. Om produkten inte ens lever upp till det går ju hela syftet förlorat. Då är det bättre att du promenerar med din hund. Det är säkrare.